Wil je graag bloemen en planten op een creatieve manier leren fotograferen? Doe dan mee met de fotografieworkshop in de Vlinderhof. Deze vlindertuin is in de herfst misschien wel het meest fotogeniek. Tuinarchitect Piet Oudolf is een ware meester in het combineren van contrasterende kleuren en structuren. In het gouden licht van het laagstaande najaarszonnetje komen zaaddozen, pluimen van siergrassen en bloemen nog mooier tot hun recht.

fotografieworkshop herfst in de vlinderhof

Tijdens de fotografieworkshop Herfst in de Vlinderhof neemt Caroline Piek jou graag mee op ontdekkingstocht door de Vlinderhof. Na een korte theoretische uitleg gaan we volop aan de slag in de tuin. Met een aantal praktijkopdrachten daagt Caroline jou uit om bloemen en planten op een nieuwe, creatieve manier te fotograferen. Hoe creëer je sfeer door te spelen met scherptediepte? Hoe zet je structuren van bloemen en planten pakkend op de foto? Waar moet je op letten bij het werken in tegenlicht? Het is slechts een greep uit de vragen die aan bod komen.

Macrofotografie staat centraal in deze fotografieworkshop, maar je hebt geen dure macrolens nodig. Je kunt ook prima uit de voeten met bijvoorbeeld een macro voorzetlens of een compactcamera met macrofunctie. We gaan ook aan de slag met meer groothoekfotografie, dus er is voor ieder wat wils.

Aanmelden
Deze workshop geef ik in samenwerking met Natuurfotoworkshop. Doe jij graag mee? Meld je dan hier aan!

 

Duur

8.30-12.30 uur

Datum

12 november

Max. aantal deelnemers

10

Min. aantal deelnemers

6

Bereikbaarheid

Auto en openbaar vervoer

Te wandelen afstand

Enkele kilometers

Inclusief

Koffie, thee, iets lekkers en
boekje Basiscursus natuurfotografie

Prijs

€ 59,- incl. BTW

Benodigdheden

Digitale camera. Verschillende type lenzen geschikt.

Locatie

Vlinderhof in Maximapark, Utrecht. Parkeren op Parkzichtlaan.