Korrelig deeg, geen voetjes, ontploft in de oven…Het is altijd wat met die macarons! Dit kleurrijke Franse amandelkoekje staat bij veel bakkers te boek als een lastig baksel. Wil je nu eindelijk eens leren hoe je mooie macarons uit de oven tovert? Volg dan een workshop macarons bakken bij Piek & Pie! Samen gaan we stap-voor-stap aan de slag met mijn favoriete macaronrecept en leer ik jou op jouw eigen tempo heerlijke macarons maken.

Van het macroneren tot de suikersiroop maken tot zelf een vulling maken en het vullen van de macarons. Alle stappen komen aan bod en voer je zelf uit. Ondertussen sta ik geheel tot jouw beschikking voor het beantwoorden van al jouw bakvragen. Waarom moeten macarons bijvoorbeeld drogen? En hoe komt het dat de koekjes scheuren in de oven? Hoe voorkom je dat macarons korrelig worden? Waarom krijgen macarons soms geen voetje? Het is slechts een greep uit de vragen!

Na afloop van de workshop ga je naar huis met circa 15 gevulde macarons en een hand-out met recepten en tips & trucs!

Basisworkshop macarons:
Heb je nog nooit macarons gemaakt of heb je al veel bakplaten met mislukte macarons in de kliko gegooid? Dan is de basisworkshop macarons iets voor jou! Ik leer jou alle bovenstaande stappen van het bakproces zodat jij ook mooie macarons uit de oven kan toveren. Je maakt de macarons in een kleur naar keuze en vult deze met een zelfgemaakte ganache en lemon curd.

Voor wie: Totale beginners of mensen met enige ervaring
Locatie workshop: Alphen aan den Rijn
Duur workshop: 4 uur
Inbegrepen:
Koffie/thee iets lekkers uit eigen bakkerij
Hand-out met recepten en baktips
Circa 15 gevulde macarons
Aantal deelnemers: max. 2
Kosten 1 deelnemer: 155,-
Kosten 2 deelnemers: € 80,- p.p.
Datum. In overleg. Workshops kun je boeken op maandag t/m donderdag.
Tijd: Maandag, woensdag en donderdag: 9.00 – 13.00 uur
Dinsdag 9.00 – 13.00 of 13.00 – 15.00 uur

Review deelneemster Marian: “Vandaag een erg leuke workshop macarons maken gedaan! Duidelijke uitleg gekregen, ook op papier. Tips en alle aandacht. Het was erg gezellig, we hebben genoten. Ook van het lekkers en de gastvrijheid. En de macarons zijn goed gelukt!”