Een goede foto van een ontworpen tuin spreekt meer dan duizend woorden. Durf jij het aan om een kritische blik te werpen op jouw beeldcommunicatie? Exclusief voor hoveniers, tuinontwerpers en andere groenprofessionals geeft Caroline de fotografieworkshop Spreken met Beeld in de Tuinen van Appeltern.

tuinfotografie

Als groenprofessional verkoop je geen product, maar een stukje emotie of sfeerbeleving. Mooie foto’s van jouw tuinen lenen zich daar perfect voor. In de workshop Spreken met Beeld leer je alles over de kracht van goede beeldcommunicatie. Caroline laat zien hoe webbezoekers zich laten beïnvloeden door goede of juist slechte fotografie. Vanuit haar jarenlange ervaring als fotograaf vertelt zij ook alles over de basisingrediënten van een professionele tuinreportage. Deelnemers hoeven niet bang te zijn voor langdradige verhalen over diafragma en sluitertijd. Caroline laat veel tuinfoto’s zien met een duidelijke uitleg over compositie, de juiste lichtomstandigheden, het creëren van sfeer etc.

Alle tips uit de lezing breng je direct in de praktijk in de voorbeeldtuinen van Appeltern. Onder begeleiding van Caroline ga je zelf aan de slag met fotograferen. Hoe gebruik je het lijnenspel om dynamiek in jouw foto’s te krijgen? Hoe creëer je sfeer door te spelen met licht en scherptediepte? Het is slechts een greep uit de vragen die aan bod komen. Aan de hand van een aantal praktijkopdrachten wordt iedereen uitgedaagd om op een nieuwe, creatieve manier naar tuinen te kijken. Voor deze workshop heb je geen dure apparatuur nodig. Je kunt ook meedoen met een compactcamera.

Deze workshop geef ik in samenwerking met vakvereniging Wilde Weelde. Dit evenement is ook toegankelijk voor niet-leden, maar houd er wel rekening mee dat de workshop specifiek bedoeld is voor professionals uit de groensector.

Let op: Inschrijven kan t/m 8 juni.

Duur

13.30 – 15.00 uur lezing in Bernardhal – 15.00 – 18.00 uur praktijk in tuinen

Datum

25 juni

Max. aantal deelnemers

15

Min. aantal deelnemers

13

Bereikbaarheid

Auto en openbaar vervoer

Te wandelen afstand

Enkele kilometers

Inclusief

Entree De Tuinen van Appeltern, koffie/thee met een cupcake, parkeermunt
hand-out met de belangrijkste principes van tuinfotografie

Prijs

€ 70,-  incl. BTW Wilde Weelde leden / € 75,- niet-leden

Benodigdheden

Digitale camera. Verschillende type lenzen geschikt.

Locatie

De Tuinen van Appeltern, Walstraat 2A, 6629 AD Appeltern

Boekingsformulier:

    Naam

    Adres en postcode

    E-mail

    Deelname Workshop en datum