Wil je graag een extra zakcentje verdienen met de verkoop van jouw foto’s? Caroline heeft ruim een decennium ervaring als beeldredacteur voor o.a. Nationale Beeldbank en Buiten-beeld en neemt jou graag mee in de wereld van de stockfotografie. Je leert alles over de basisingrediënten van de ideale stockfoto en je krijgt waardevolle informatie over onderwerpen die juist wel of niet goed verkopen.

Geld verdienen met stockfotografie

Jouw aanmelding bij een stockbureau valt eigenlijk nog het best te vergelijken met een sollicitatiegesprek. Met een selectie van jouw beste stockfotografie moet je de potentiële ‘werkgever’ zien te overtuigen van jouw kwaliteiten. Het is dus heel belangrijk om jezelf zo sterk mogelijk te presenteren. Om jou op weg te helpen bespreekt Caroline tien basisingrediënten van goed verkopende stockfotografie. Welk fotografiestijl valt bij klanten het meest in de smaak? Onder welke lichtomstandigheden kun je het best fotograferen? En waar moet je rekening houden bij het gebruik van modellen? Het zijn slechts enkele vragen die aan bod komen. Caroline zet regelmatig foto’s naast elkaar om te laten zien wat juist wél of niet goed verkoopt.

Regels rondom portretrecht en property release

Als fotograaf ben je aan bepaalde regels gebonden en je kunt niet zomaar elke foto op een beeldbank plaatsen. Personen kunnen bijvoorbeeld bezwaar maken tegen publicatie van hun portret. Je wil natuurlijk niet dat jouw foto’s achteraf nog problemen opleveren. Caroline vertelt jou daarom alle do’s en don’ts rondom portretrecht en property release, zodat je voortaan goed voorbereid op stap gaat. Wees niet bang voor een droge opsomming van regeltjes. Met herkenbare en soms humoristische praktijkvoorbeelden laat Caroline zien waar je precies op moet letten.

Tips voor toekennen van metadata

Je kunt nog zulke goede foto’s hebben, maar zonder een optimale vindbaarheid ben je nergens. Het is dus heel belangrijk om jouw stockfotografie van uitgebreide informatie ofwel metadata te voorzien. Hiermee kunnen potentiële klanten jouw beelden eenvoudig terugvinden op een beeldbank, maar ook in externe zoekmachines. Caroline gaat uitgebreid in op het gebruik van een juiste titel en omschrijving en zij geeft veel handige tips voor het bedenken van keywords.

Wil je de lezing geld verdienen met stockfotografie graag bijwonen? Schrijf je dan snel in via onderstaand boekingsformulier!

Duur

10.00 – 11.30 uur

Datum

Zaterdag 21 mei

Min. aantal deelnemers

15

Bereikbaarheid

Auto en openbaar vervoer

Inclusief

Koffie, thee, iets lekkers en een hand-out

Prijs

€ 25,- incl. BTW

Locatie

Bezoekerscentrum de Veenweiden, Burgemeester Bruins Slotsingel 15, 2403 NC Alphen aan den Rijn

Boekingsformulier:

    Naam

    Adres en postcode

    E-mail

    Deelname Workshop en datum