Wil je graag een extra zakcentje verdienen met de verkoop van jouw foto’s? Caroline heeft ruim zes jaar ervaring als beeldredacteur voor verschillende stockbureaus en neemt jou graag mee in de wereld van de stockfotografie. Zij leert jou graag alles over de basisingrediënten van de ideale stockfoto en je krijgt waardevolle informatie over onderwerpen die juist wel of niet goed verkopen. En bij een goed verkopende stockfoto hoort natuurlijk een optimale vindbaarheid op basis van de juiste metadata. Tijdens de Powersessie ‘Meer geld verdienen met stockfotografie’ ontvang je waardevolle informatie waarmee je de verkoop van jouw stockbeelden een boost geeft.

Geld verdienen met stockfotografie

Het belang van een sterke beeldselectie begint al bij de toegangspoorten van een stockbureau. Jouw aanmelding bij een beeldbank valt eigenlijk nog het best te vergelijken met een sollicitatiegesprek. Met een selectie van jouw beste stockfotografie moet je de potentiële ‘werkgever’ zien te overtuigen van jouw kwaliteiten. Het is dus heel belangrijk om jezelf zo sterk mogelijk te presenteren.

En na die eerste aanmelding begint het allemaal pas. Om goed te verkopen als stockfotograaf is het belangrijk om regelmatig foto’s te blijven uploaden met een hoge redactionele en commerciële verkoopwaarde. Kan de verkoop van jouw stockfotografie nog wel een oppepper gebruiken en wil je graag meer inkomsten uit jouw portfolio halen? Dan helpt Caroline jou graag verder!

Tijdens de powersessie ‘Meer geld verdienen met stockfotografie’ geeft Caroline jou uitgebreide feedback op jouw eigen meegebrachte fotografie. Zij beoordeelt jouw foto’s niet alleen op technische kwaliteit. Met alleen een goed beeld ben je er namelijk nog niet. Alles draait om de commerciële en redactionele verkoopwaarde. Of simpel gezegd: met een goed verkopende stockfoto kun je verhalen vertellen.

Regels rondom portretrecht en property release

Jammer genoeg kun je niet elke foto zomaar op een beeldbank plaatsen. Personen kunnen bijvoorbeeld bezwaar maken tegen publicatie van hun portret. Je wil natuurlijk niet dat jouw foto’s achteraf nog problemen opleveren. Caroline vertelt jou daarom alle do’s en don’ts rondom portretrecht en property release, zodat je voortaan goed voorbereid op stap gaat. Wees niet bang voor een droge opsomming van regeltjes. Met herkenbare en soms humoristische praktijkvoorbeelden laat Caroline zien waar je precies op moet letten.

Tips voor toekennen van metadata

Je kunt nog zulke goede foto’s hebben, maar zonder een optimale vindbaarheid ben je nergens. Het is dus heel belangrijk om jouw stockfotografie van uitgebreide informatie ofwel metadata te voorzien. Hiermee kunnen potentiële klanten jouw beelden eenvoudig terugvinden op een beeldbank, maar ook in externe zoekmachines. Samen met Caroline loop je de metadata van jouw meegebrachte foto’s nog eens kritisch na. Hebben de foto’s wel een goede titel en omschrijving en zijn er nog relevante keywords te betekenen? Door haar jarenlange ervaring als beeldredacteur heeft Caroline veel handige zoekwoorden paraat waar je zelf niet zo snel aan zou denken.

Wil je graag meedoen aan een powersessie ‘Meer geld verdienen met stockfotografie’? Schrijf je dan snel in via onderstaand boekingsformulier!

Duur

Drie uur

Datum

Op aanvraag

Aantal deelnemers

Privésessie

Bereikbaarheid

Auto en openbaar vervoer

Inclusief

Koffie, thee, iets lekkers en een hand-out

Prijs

€ 120 excl. BTW

Locatie

Bij Caroline thuis

Boekingsformulier:

    Naam

    Adres en postcode

    E-mail

    Deelname Workshop en datum