Ben jij tuinontwerper, hovenier of andere groenprofessional en wil je graag mooiere foto’s op je website en social media showen? Probeer je al van alles uit met fotograferen, maar komt er niet meer dan ”groene soep” uit jouw camera rollen? Wil je jouw potentiele klanten verbluffen met geweldige foto’s van jouw tuinontwerpen en niet langer worstelen met jouw camera-instellingen? Doe dan mee met de workshop tuinfotografie speciaal voor tuinontwerpers en hoveniers!

Caroline heeft deze workshop speciaal ontwikkeld voor groenprofessionals. Vanuit haar jarenlange ervaring als professioneel tuinfotograaf voor tuinontwerpers en tuinbladen weet zij precies waar je op moet letten bij het fotograferen van een tuin.

En wat is een geweldig mooie plek voor tuinfotografie? De Tuinen van Appeltern! In 200 verschillende tuinen kun je helemaal los gaan met fotograferen. Je komt bijna ogen tekort! Van strakke moderne ontwerpen tot prachtige natuurlijke tuinen met organische vormen. Voor ieder wat wils. *Let op: Deze workshop is ook in een eigen gerealiseerde tuin te volgen.

We besteden aandacht aan het vastleggen van het complete tuinontwerp, maar laten de sfeervolle hoekjes en het fotograferen van bloemen en insecten ook zeker niet achterwege. Dit doen we aan de hand van een aantal praktijkopdrachten die wij tussendoor steeds bespreken waarbij altijd ruimte is voor vragen. Deze workshop is volledig op maat in te richten als je deze privé boekt, dus je leert datgene wat JIJ nodig hebt.

Hoe gebruik je het lijnenspel om meer dynamiek in jouw foto’s te krijgen? Hoe creëer je sfeer door te spelen met doorkijkjes? Hoe vang je de essentie van het ontwerp? En vooral belangrijk: Hoe vermijd je de welbekende ‘groene soep’? Het is slechts een greep uit de vragen die aan bod komen. Na afloop selecteer je jouw tien beste foto’s en die voorziet Caroline via een besloten Facebook-groep van feedback met alle plus- en verbeterpunten. Als je deze workshop met een groep boekt kun je ook alle foto’s van de andere deelnemers bekijken en leer je dus veel van elkaar.

Waarom een fotografieworkshop van Caroline Piek?
Of Caroline nou een paar stappen buiten de deur zet of afreist naar verre uithoeken van de aarde; van natuur gaat haar hart sneller kloppen. Met een tuinontwerpster als moeder is de liefde voor tuinen haar met de paplepel ingegoten.

Als professioneel tuinfotograaf helpt Caroline groenprofessionals om zichzelf beter te presenteren richting de consument. Zij heeft inmiddels jarenlange ervaring met tuinfotografie voor o.a. het groenblad Groei & Bloei en bekende tuinontwerpers als Noël van Mierlo.

Ook geeft Caroline regelmatig lezingen en workshops voor beginnende en professionele fotografen, o.a. als workshopleider voor Natuurfotoworkshop. Caroline vindt het ontzettend leuk om mensen verder op weg te helpen met fotografie. Het geeft haar een kick als iemand grote vooruitgang boekt. Caroline inspireert mensen graag om op een nieuwe en kritische manier naar hun fotografie te kijken. Caroline is auteur van het Praktijkboek Planten- en tuinfotografie.

Wat zit er in de workshop?

1 uur theoretische uitleg aan de hand van eigen fotografie
3 uur fotograferen onder Carolines begeleiding
Uitgebreide begeleiding op locatie en opbouwende feedback achteraf
Een heerlijke ochtend of middag in het groen
Hand-out over tuinfotografie

Workshop boeken

Deze workshop is privé of als besloten groep te boeken.

Kosten privé workshop: E 365,-
Kosten workshop twee personen: Toeslag van E 55,-. Je doet dan de workshop samen voor E 210,- per persoon.
Kosten groep: Afhankelijk van aantal personen. Op aanvraag.

  • Het is mogelijk om deze praktijkworkshop te combineren met mijn lezing Spreken met Beeld. Deze gaat over het belang van goede tuinfotografie om de potentiële klant te verleiden en is speciaal ontwikkeld voor groenprofessionals.
  • Wil je liever een workshop tuinfotografie doen in een van jouw zelfontworpen of aangelegde tuinen? Dat is zeker mogelijk! Stuur dan even een bericht naar onderstaand emailadres.

Wil je meer weten of jezelf/een groep aanmelden? Vul dan onderstaand formulier in of stuur een mail naar info@carolinepiek.nl.

Fotoreportage van tuin in Snelrewaard voor Groenregie

    Naam

    Adres en postcode

    E-mail

    Deelname Workshop en datum